A Biblia és én

...ismerkedésünk története :)

Éppen most olvas :

Utolsó kommentek

  • Mária69: www.katolikus.hu/szombathely/szombathely-ev.html Nekem mindennap elküldik az aznapi evangéliumot é... (2008.10.29. 11:05) ....A félelemről ....
  • Móni: Szia! én is imádkozom minden nap Botiért! olvastam mai napig a blogot, de este már nem tudtam felm... (2008.10.25. 23:01) Imádkozz (légyszíves) Botiért!
  • Csehné Bölkény Ildikó: Nagyon szép az elhatározásod , de gyakorlati tapasztalatból mondhatom -20 éves jogosítvány és kere... (2008.10.24. 21:06) Gyakorlati kérdés
  • Szilvi: A zsidók előtt a pusztában nappal felhő képében, éjjel tűzoszlop képében mint Isten, ahogy vezette... (2008.10.24. 20:01) Zsidókhoz írt levél 12. fejezet
  • Szilvi: Igen! És mint írja a folyamatos megújulás is nagyon fontos, hogy az újemberünk legyőzze az óemberü... (2008.10.22. 16:05) Efézus 4
  • Utolsó 20

...és szerinted ?

Linkblog

Blogcuccok

Clicky Web Analytics

Honnan jöttünk :

Efézus 4

2008.10.22. 10:10 | Mirjam33 | 1 komment

Címkék: család pál efézus

Itt egy jó Bibliás oldal. Ma az Efézusi levél 4. fejezetét választottam belőle. Semmi célzatosság, csak úgy véletlenül...még én sem tudom pontosan, hogy mi van benne, most fogom elolvasni :

Efézusi levél 4. fejezet | Előző | Következő | Károli KJV Young's ASV BBE Webster's Graeca 

1. Kérlek azért titeket én, ki fogoly vagyok az Úrban, hogy járjatok úgy, mint illik elhívatásotokhoz, melylyel elhívattatok.
2. Teljes alázatossággal és szelídséggel, hosszútűréssel, elszenvedvén egymást szeretetben,
3. Igyekezvén megtartani a Lélek egységét a békességnek kötelében.
4. Egy a test és egy a Lélek, miképen elhívatástoknak egy reménységében hívattatok el is;
5. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség;
6. Egy az Isten és mindeneknek Atyja, a ki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik.
7. Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint.
8. Ezokáért mondja az Írás: Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek.
9. (Az pedig, hogy fölment, mit jelentene mást, mint hogy előbb le is szállott a föld alsóbb részeire?
10. A ki leszállott vala, ugyanaz, a ki fel is ment, feljebb minden egeknél, hogy mindeneket betöltsön.)
11. És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:
12. A szentek tökéletesbbítése czéljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére:
13. Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére:
14. Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által;
15. Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestől fogva nevekedjünk Abban, a ki a fej, a Krisztusban;
16. A kiből az egész test, szép renddel egyberakatván és egybeszerkesztetvén az Ő segedelmének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a testnek nevekedését a maga fölépítésére szeretetben.
17. Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjöknek hiábavalóságában,
18. Kik értelmökben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívök keménysége miatt van bennök;
19. Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat a bujálkodásra adták, minden tisztátalanságnak nagy nyereséggel való cselekedésére.
20. Ti pedig nem így tanultátok a Krisztust;
21. Ha ugyan Őt megértettétek és Ő benne megtaníttattatok, úgy a mint az igazság a Jézusban:
22. Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt;
23. Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,
24. És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.
25. Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk.
26. Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon;
27. Se pedig az ördögnek ne adjatok helyet.
28. A ki oroz vala, többé ne orozzon; hanem inkább munkálkodjék, cselekedvén az ő kezeivel azt, a mi jó, hogy legyen mit adnia a szűkölködőnek.
29. Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak a mely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak.
30. És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.
31. Minden mérgesség és fölgerjedés és harag és lárma és káromkodás kivettessék közületek minden gonoszsággal együtt;
32. Legyetek pedig egymáshoz jóságosak, irgalmasok, megengedvén egymásnak, miképen az Isten is a Krisztusban megengedett néktek.

Úúúúú de jó fejezet! De jó lenne, ha mindenki így tenne! Nem lennének haragtartások, veszekedések, átkozódások, szitkozódások....amiktől hangos ma a média .... és persze ez átmegy a családokba is :( Már ahol működik még a CSALÁD, mert manapság már nem az a jellemző életforma :( És még azt is mondta nekem ez a fejezet, hogy mindegy, hogy valaki katolikus, református, adventista, hites, pünkösdista, jehova, vagy bármi a sok-sok bejegyzett egyház közül, nem az a lényeg, hanem hogyan követjük Istent, az! Mindegyikre és mindenkire szükség van az Egyházban, mint ahogy egy embernek is 2 kar kell 2 láb meg egy fej, és nem lenne jó, ha 3 feje lenne, de pl. lába meg nem... mindenkinek megvan a maga dolga, abban munkálkodjék :) Alázatosság,szelídség,hosszútűrés,szeretet és békesség, jóság/jóságosság, irgalmasság... ezekre kell törekedni, a mérgességet, felgerjedést,haragot, lármát, káromkodást, gonoszságot pedig ki kell vetnünk magunkból, akkor leszünk jó  keresztények. Nem könnyű ezt megcselekedni, hisz mindannyian emberből vagyunk, de törekedni kell rá, és akkor menni fog... Akkor is, ha mást látunk a TV-ben... Jön az október 23, biztos megint tele lesz minden káromlással, felgerjedéssel, haraggal, lármával, gonoszsággal... még a csapból is ez fog folyni :( :( Ha meg valaki ott kiállna és elkezdené mondani nekik, hogy szelídség, békesség, irgalmasság, szeretet ..... amire MINDENKINEK törekednie kellene, hogy ez a világ jobb legyen, na szóval az szerintem rövid úton mártírként végezné be földi létét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirjam33.blog.hu/api/trackback/id/tr21726007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi · http://kormica.blogspot.com 2008.10.22. 16:05:36

Igen! És mint írja a folyamatos megújulás is nagyon fontos, hogy az újemberünk legyőzze az óemberünket!