A Biblia és én

...ismerkedésünk története :)

Éppen most olvas :

Utolsó kommentek

  • Mária69: www.katolikus.hu/szombathely/szombathely-ev.html Nekem mindennap elküldik az aznapi evangéliumot é... (2008.10.29. 11:05) ....A félelemről ....
  • Móni: Szia! én is imádkozom minden nap Botiért! olvastam mai napig a blogot, de este már nem tudtam felm... (2008.10.25. 23:01) Imádkozz (légyszíves) Botiért!
  • Csehné Bölkény Ildikó: Nagyon szép az elhatározásod , de gyakorlati tapasztalatból mondhatom -20 éves jogosítvány és kere... (2008.10.24. 21:06) Gyakorlati kérdés
  • Szilvi: A zsidók előtt a pusztában nappal felhő képében, éjjel tűzoszlop képében mint Isten, ahogy vezette... (2008.10.24. 20:01) Zsidókhoz írt levél 12. fejezet
  • Szilvi: Igen! És mint írja a folyamatos megújulás is nagyon fontos, hogy az újemberünk legyőzze az óemberü... (2008.10.22. 16:05) Efézus 4
  • Utolsó 20

...és szerinted ?

Linkblog

Blogcuccok

Clicky Web Analytics

Honnan jöttünk :

Náhum próféta könyve 1.fejezet

2008.10.23. 15:01 | Mirjam33 | Szólj hozzá!

Címkék: náhum

Mára olyat kerestem, amit még sosem olvastam. Náhum próféta neve elég ismeretlenül csengett, így ma vele ismerkedem :)

 

Náhum könyve 1. fejezet | Előző | Következő | Károli KJV Young's ASV BBE Webster's Tanach 

1. Ninive terhe; az elkosi Náhum látásának könyve.
2. Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot tartó az ő gyűlölői ellen.
3. Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és lábainak pora a felhő.
4. Megfeddi a tengert és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és Libánon virága elfonnyad.
5. A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, és a világ, és minden, a mi rajta él.
6. Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, és a kőszálak is szétporlanak tőle.
7. Jó az Úr, erősség a szorongatás idején, és ő ismeri a benne bízókat.
8. De gáttörő árvízként pusztít annak helyén, és gyűlölőit setétség üldözi.
9. Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.
10. Ha annyira összefonódnak is, mint a tüskebokrok, és olyan ázottak is, mint az italuk: megemésztetnek, mint a teljesen megszáradt tarló.
11. Belőled származott, a ki gonoszt koholt az Úr ellen, a ki álnokságot tanácsolt.
12. Így szól az Úr: Ha teljes erőben és sokan vannak is, mégis levágatnak és elenyésznek. Megaláztalak téged, de nem foglak többé megalázni.
13. Most már leveszem rólad az ő igáját, és bilincseidet leszaggatom.
14. Felőled pedig azt rendeli az Úr: Nevednek ne támadjon többé magva; isteneid házából kivesztem a faragott és öntött képeket; megásom sírodat, mert becstelen vagy.
15. Ímé a hegyeken örömhírhozónak lábai! Békességet hirdet. Ünnepeld Júda ünnepeidet, fizesd le fogadásaidat; mert nem vonul át rajtad többé a semmirekellő; mindenestől kiirtatott.

Hát...tényleg nem ismertem eddig.

Ilyenkor gondolok mindig arra, hogy jó lenne a Közel-Kelet ókor történelmét sokkal jobban ismerni. Ninivéről Jónás jut eszembe, őt küldte el az Úr Ninivébe, és mivel Jónás megijedt a feladattól, és épp az ellenekző irányba indult hajóval, marhanagy vihar támadt... aztán kiderült, hogy mindez Jónás miatt van, meg is szabadultak tőle :) Jónást bekapta egy cet ... ezáltal sokkal jobban járt az 5-6 fokos vízben, mint pl. a Titanic hajótöröttei. :) A cet Ninivénél rakta ki Jónást, akinek gondolom pont ezt a szöveget/IGÉT kellett elmondania aztán.

És hogy bennem milyen gondolatok támadtak közben ? Hát a fő következtetésem az lett, hogy nem jó ám ilyen erős személlyel haragban lenni! De ha ilyen erős barátunk van :) az meg tud védeni minket mindentől. Úgyhogy én inkább Isten barátja szeretnék lenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirjam33.blog.hu/api/trackback/id/tr76728166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.